Såld: 1,650.000 kronor

Brf Ringsted - Hiss till markplan, stor inglasad balkong i trafikfritt läge.

2:a med fin utsikt på våning 2 av 4 i byggnanden

Peter Dietz har återigen fått förtroendet och nöjet att presentera en fint belägen 2:a. På våningsplan 2 av 4 hittar du den. Insynsskyddad utsikt råder med eftermiddagssol i hela lägenheten.

En rymlig inglasad balkong med..

utgång från sällskapsrummet.

Via hallen..

når du sovrum rakt fram. Till höger finner du sällskapsrummet. Goda förvaringsmöjligheter. Flera garderober.

Köket finner du till..

vänster. Inredningen har sitt ursprung från byggåret. Luckor och bänkskiva. Matplats finns för 4 - 6 pers. Spis, fläkt samt kyl/frys. Väggkakel och diskbänk.

Sällskapsrummet har anslutning..

till balkongen vilket gör att rummet känns större. Plats finns för stort möblemang.
Större fönsterparti gör att lägenheten känns ljus. Ekparkett från byggåret.

Ett stort sovrum..

med plats för stor säng. Rummet ligger i trafikfritt läge. Välbevarade golv och ljusa färger.

Dusch finns..

i badrummet. Dusch, WC, handfat, kakel, och klinkers.

Besök oss gärna innan visning

Besök vårt kontor innan och du får förtur. Lägenheten kan komma att säljas innan den stora visningen.

Öppet hus

Mån - Fre 09.00 -10.30
Fre 17.00 -18.00
Västra Varvsgatan 11e i Västra Hamnen

Energideklaration

Energideklarations-ID: 110647
Energiprestanda: 151 kWh/m² och år
Radonmätning: Inte utförd
Ventilationskontroll (OVK): Godkänd
Energideklarationen i sin helhet finns hos: Byggnadsägare
Energideklarationen utförd: 2009-03-13

Beskrivning förening och område

Du finner Pildammsparken runt knuten som erbjuder snirkliga promenadstråk. Närheten till city ger föreningen ett unikt och mycket attraktivt läge i Malmö. Mataffärer, caféer, skola, gym och stadion är bara en kort promenad bort och Malmös övriga cityutbud finner du på ett behagligt cykelavstånd. För pendlaren tar det bara några minuter till citytunneln, Triangelns station.
Under åren 1987 till 1988 genomfördes en genomgripande ombyggnad av Brf. Ringsted. Nya fönster, säkerhetsdörrar, tvättstugor, balkonger, hissar, konst och en utemiljö uppskattas än idag av både boende och besökande.
Föreningens målsättning är att hålla en hög boendestandard i en vacker och välskött utemiljö samt med en långsiktig och stabil ekonomi. Med detta arbetar Brf. Ringsted kontinuerligt med att uppdatera både inne- och utemiljöerna för att hålla en hög standard. Är du intresserad av att läsa mer om de projekt vi håller på med idag så rekommenderar vi dig att ta del av Brf.

Föreningens hemsida

https://www.hsb.se/malmo/brf/ringsted/

Föreningens namn och organisationsnummer

NAMN: Hsb:s Brf Ringsted

Org nr: 746000-6203


Kontaktperson, telefon och mailadress

KONTAKT: Julia Ivanovski

Tfn: 010-4423219

MAIL: brfringsted@gmail.com
MAIL: styrelsen.ringsted@gmail.com

Besöksadress och öppettider

Ribevägen 1e
Tisdagar 10.00 - 11.00
Torsdagar 12.30 - 13.00

Bevakningsjour

Info kommer

Föreningens postadress

Ribevägen 1e
21746 Malmö

Hsb

Tel: 040-357700
Mail: info.malmo@hsb.se
Ekonomisk förvaltare: HSB
Teknisk förvaltare: HSB

Händelser

Senast avgiftshöjningen var i januari 2017 med 2%. Föreningen har en årlig höjning av avgiften med ca 2-3%. Avgiften kommer även att justeras då tomträttsavgälden förhandlas.

Genomförda renoveringar och föreningsens planering

Under åren 1987 till 1988 genomfördes en genomgripande ombyggnad av Brf. Ringsted. Nya fönster, säkerhetsdörrar, tvättstugor, balkonger, hissar, konst och en utemiljö uppskattas än idag av både boende och besökande.

Planerade renoveringar

Just nu pågår underhåll av trädgården, re-lining av avloppsstammarna håller på att avslutas. Styrelsen har nyligen upphandlat att renovera undercentralen som ska påbörjas i år.

Kostnader vid överlåtelse

För administration vid överlåtelse tar föreningen ut en avgift på 2,5% av ett prisbasbelopp per överlåtelse. Idag är det säljare som står för detta. För administration vid pantsättning av bostadsrätten tar föreningen ut en avgift på 1% av ett prisbasbelopp per pantsättning. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 108 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 443 kr/pant.

Ansökan om medlemskap

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. andels-avgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Nycklar och magnet-tagar till gemensamma utrymmen

Info kommer

Tillsyn och besiktning vid överlåtele

Föreningen genomför tillsyn vid av lägenheten vid överlåtelse.

Vad ingår i månadsavgiften?

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Gemensam el samt gemensam tilläggsförsäkring

Brf. Ringsted har upphandlat en bostadsrättsförsäkring för fastigheten där kontraktet idag är med Länsförsäkringar Skåne. Inom detta har vi ett bostadstillägg till våra medlemmar. Detta innebär att du per automatik har en bostadsrättsförsäkring när du betalar din månadsavgift.

Vem äger fastigheten?

Fastigheten är upplåten med tomträtt

Fastighetsbeteckningar och byggår

Brf. Ringsted fastighet bebyggdes 1946

Antal bostadsrätter, lokaler samt hyreslägenheter

Brf. Ringsted omfattar 273 lägenheter och 5 affärslokaler fördelade på 7 hus.

Föreningens adresser

Kronborgsvägen 18 och 20
Mariedalsvägen 60
Ribevägen 1
Roskildevägen 25, 27 och 29

Antal entréer och våningar

27 entréer samt 4 våningar

Hissar och balkonger

Varje entré har hiss. De flesta lägenheter har inglasad balkong.

Utrymmen som följer med lägenheten

Ett vinds- eller källarförråd ingår i varje bostadsrätt.

Tv och internet

Brf. Ringsted har ett eget fastighetsnät (LAN) anslutet till HSB Malmös nät Bolina. Genom att gå in på www.bredbandswebben.se kan du registrera dig och aktivera de tjänster du behöver. Tänk på att spara dina inloggningsuppgifter. Dessa kommer du att behöva när du vill ändra abonnemang eller beställa nya tjänster i framtiden.
HSB Bolina 2.0
Denna lösning gäller enbart för HSB Malmö och är ett samlingsbegrepp för de aktörer HSB Malmö har avtal med. Detta bredband finner du oftast precis innanför lägenhetsdörren och vilka aktörerna är kan du läsa om på Bolina 2.0. Ta kontakt med HSB Malmö som kan hjälpa dig med vilka aktörer som finns.

Parkering och garage

Brf. Ringsted har 57 stycken egna parkeringsplatser som ligger vid Ribevägen. Som medlemmarna kan du ansöka om att hyra en av dessa platser där priset är från 210kr/mån. Det är dock ett flertal medlemmar som idag önskar att ta del av våra parkeringsplatser och därför ber vi dig att kontakta fastighetskontoret för att ansöka om en kö-plats. Under tiden rekommenderar vi dig att ta del av Malmö stads boendeparkering. Här finner du information och kan ansöka om boendeparkering i området Dammfri.

Tvättutrymmen

I tvättstugorna finns tvättmaskiner och torktumlare. Torkrum och mangel finns i anslutning till varje tvättstuga. Bokning sker med din nyckeltagg på bokningstavlan utanför resp. tvättstuga.
Dörrarna till tvättstugor och torkrum måste alltid öppnas med nyckeltaggen samt stängas, annars försvinner bokningen efter en timme.
Tvättider:
07.00-12.00 (torkrum en timme senare)
12.00-17.00 (torkrum en timme senare)

17.00-22.00


Gemensamma utrymmen

Gästlokal. I gästlokalen finns pentry, toalett med duschkabin, två bäddsoffor, bord, stolar, radio, TV, kaffekokare, mikrovågsugn, kyl samt porslin. Cyklar kan ställas i de cykelställ som finns utanför husen i föreningen. Våra medlemmar har även tillgång till våra cykelrum i källaren för att skydda sina cyklar mot väder och vind.

Gemensamma aktiviteter

Brf Ringsted är en stor förening. Föreningen genomför återkommande trivselaktiviteter för medlemmarna. Grillplats finns för gemensamt bruk på innergården

Utomhus

Fasta bord och bänkar finns vid alla grillplatser och du kan även ta med dig extra bord och stolar eller en picknickfilt. För att använda grillplatsen behöver du ta med dig egen kol, vissa tar även med sig en egen grill, för att kunna njuta av något gott nere på gården

Detta finns i din närhet

Du finner Pildammsparken runt knuten som erbjuder snirkliga promenadstråk. Närheten till city ger föreningen ett unikt och mycket attraktivt läge i Malmö. Mataffärer, caféer, skola, gym och stadion är bara en kort promenad bort och Malmös övriga cityutbud finner du på ett behagligt cykelavstånd. För pendlaren tar det bara några minuter till citytunneln, Triangelns station

Kommunikationer

Kommunikationer till centrum finns inom promenadavstånd

Juridiska villkor och särskilda regler

Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen tillåter delat ägande. Ex. att förälder som ej är mantalsskriven på lägenhetens adress är delägare.

Uthyrning i andra hand

Föreningen tillämpar restriktiva villkor för uthyrning i andra hand. Detta innebär att föreningen måste godkänna upplåtelser i andra hand samt ha kännedom om vem som bebor lägenheten.

Renovering i lägenhet

Renoveringar i lägenheter måste genomföras fackmannamässigt gällande elsäkerhet vid elinstallation samt behörighet vid ombyggnad av våtrum etc.
Vattenskador uppstår många gånger beroende på felaktigt renoverade badrum. Kolla med din föreningsrepresentant innan du påbörjar större renovering.

Budhistorik

Bud / Budgivare Tidpunkt Status
1 650 000 Kr 1 07 Jun, 15:18 Högsta budet
1 600 000 Kr 1 29 May, 17:30
  • 1 650 000 Kr eller högstbjudande
  • 49m² (föreningens information)
  • 3 124 Kr/mån inkl värme, Va, kabeltv
  • 2.0 rum + kök

Ansvarig mäklare

Reg.Fastighetsmäklare Peter Dietz 0706-766373 040-233 900 bodirekt@bodirekt.net

Lägenhet

Lägenhetsnr 245
Våningsplan 2 av 4
Hiss Finns
Andelstal 0.30983
Månadsavgift 3 124 Kr / mån   (inkl värme, Va, kabeltv)

Interiör

Boarea 49m² (föreningens information)
Antal rum 2.0 rum + kök
Kök Inredning från byggåret, spis, fläkt, kyl/frys, rostfri vask, kakel
Badrum/WC Kaklat duschrum, wc, handfat
Tvätt Fint utrymme för tvätt i byggnaden, två maskiner, torktumlare, torkrum

Byggnad

Byggnadsår 1951
Fönster Ej original

Förening / Övrigt

Förening Brf Ringsted